Vanliga frågor

Våra mest vanliga frågor har besvarats nedan: För att undvika förseningar och påskynda ditt svar, ta en titt här för att se om din fråga redan är besvarad. Om problemet inte är åtgärdat kan du besöka vår ”Vård och Användnings”-sida för mer information, eller vår garantisida för att skicka en förfrågan.

Vad är vår garantipolicy?

Vi är stolta över de material och det hantverk som ingår i varje Klean Kanteen och backar upp våra produkter med en Strong-as-Steel™-garanti som täcker tillverkningsfel.

Vad är Klean Coat?

Vår Klean Coat®-finish är en ren pulverlack som är 4X mer hållbar än vår tidigare färgfinish. Vi använde GreenScreen® för att poängsätta ingredienser efter deras säkerhetsnivå och ingredienser som inte uppfyllde våra standarder för kontakt med människor och miljö eliminerades.

Har Klean Kanteens BPA?

Inte alls! Klean Kanteen skapades 2004 som ett säkert och hälsosamt allternativ  till vattenflaskor av plast och alla Klean-produkter är BPA-fria. Klean har sina rötter i hälsa och välbefinnande och har varit det från början. Vi använder BPA-fri polypropylen (pp#5) för att tillverka några av våra korkar och lock, men vi erbjuder alternativ i rostfritt stål, som vår Stainless-Steel Loop Cap, för dem som föredrar en plastfri produkt.

Har Klean Kanteens en inre beläggning?

Alla Klean Kanteen-produkter är tillverkade av högkvalitativt 18/8 rostfritt stål av livsmedelskvalitet. Rostfritt stål är naturligt fritt från BPA och andra skadliga ämnen. Eftersom rostfritt stål är naturligt säkert för kontakt med livsmedel och drycker behövs ingen plast- eller epoxi.

Var tillverkas Klean Kanteens?

Klean Kanteen-produkterna utformas i Chico i Kalifornien och tillverkas på ett ansvarsfullt sätt i Kina.

Är återvunnet stål säkert?

På Klean Kanteen värdesätter vi våra produkters säkerhet, och vi kan försäkra dig att de är lika säkra som de alltid har varit. Vårt 90% postkonsumentåtervunna 18/8 rostfria stål uppfyller samma stränga krav på livsmedelsinnehåll som det tidigare använda stålet i alla våra produkter. Vi är också certifierade av Intertek, en tredje part som verifierar återvunnet innehåll. Du kan läsa mer om deras tjänster här https://www.intertek.com/assuris/sustainability/recycled-content/

Är korkarna utbytbara?

Uppdraget bakom alla våra tillbehör är enkelt: att hjälpa Kleans produkter att prestera på bästa sätt och ha ett långt och mångsidigt liv. Våra utbytbara lock övergår enkelt från morgonkaffe till eftermiddagsmoothies, vatten eller öl på fat. Titta efter vårt avsnitt "Kompatibla tillbehör" på varje produktsida för att se vilka korkar som är kompatibla med din Kanteen.

Kan jag lägga min Klean Kanteen i frysen?

Tyvärr inte. Kraften hos vätskor som expanderar när de fryser kan göra att din Klean Kanteen blir deformerad och kan även bryta svetsen som håller ihop flaskan, så vi avråder starkt från det. Frysning av någon Klean Kanteen-produkt gör att Strong as Steel™-garantin upphör att gälla.

Kan Klean Kanteen-produkterna diskas i diskmaskin?

Ja, alla Klean Kanteen-produkter utom bambukorken tål diskmaskin. Besök vår sida 'Skötsel och användning' för att se videor och mer information om hur du tar hand om dina Klean Kanteen-produkter.

Kan jag använda en Klean Kanteen för alkohol?

Ja, vår 800ml/27oz Classic kan faktiskt rymma en hel flaska vin. Eftersom våra kanteens är tillverkade av 18/8 rostfritt stål av livsmedelskvalitet är det inga problem att dricka en alkoholhaltig dryck ur våra kanteens.

Är matlådorna mikrovågssäkra?

Nej, matlådorna är tillverkade av rostfritt stål och kan inte användas i mikrovågsugn.

Varför rekommenderas inte varma drycker med någon sugrörskork?

Våra sugrörskorkar är inte utformade för varma drycker. Ståldelen av sugröret blir varm vid beröring om det används med en varm dryck.

Erbjuder ni reservdelar?

Saknar du en luftventil till din kork? Eller är du inte säker på vilken tätning du behöver till din kork eller ditt lock? För att se om vi erbjuder en reservdel för ditt specifika behov är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice.