Vanliga frågor

Våra mest vanliga frågor har besvarats nedan: För att undvika förseningar och påskynda ditt svar, ta en titt här för att se om din fråga redan är besvarad. Om problemet inte är åtgärdat kan du besöka vår ”Vård och Användnings”-sida för mer information, eller vår garantisida för att skicka en förfrågan.

Har jag rostfläckar i min flaska?

Alla Klean Kanteen-produkter är gjorda av 18/8 livsmedelsklassat rostfritt stål, vilket är säkert, hållbart och utan BPA. Det livsmedelsklassade rostfria stålet i en Klean Kanteen är mycket rostresistent. Om din flaska verkar ha rostat, är det förmodligen bara ett märke som lämnats kvar under elektropolerings-processen, vilket slätar ut metallytan och gör den glänsande. Ibland får några elektrolyter på ytan en rostfärg, men det är totalt ofarligt.

För att avlägsna rester, blöt din Kanteen över natten med varmt vatten och bakpulver eller vit vinäger. Skrubba sedan ordentligt med en flaskborste eller en skursvamp, kombinerad med en träsked eller annat köksredskap för att uppnå en hävstångseffekt. Prova detta och låt oss veta hur rengöringen går. Kom ihåg - skrubbandet är viktigast!

Jag har ett förslag på en produkt, hur lämnar jag in förslaget?

Vi älskar att höra dina förslag! Vi fokuserar på att skapa produkter som ersätter ett enda användningsalternativ, och vi tar hänsyn till hela livscykeln för att utvärdera om det fyller ett sant konsumentbehov och uppfyller vårt uppdrag att minska avfallet. Alla produktidéer måste innehålla patentnummer och en kort beskrivning av uppfinningen. Vi kan inte hantera förslag som inte har patent.

Varför skramlar min isolerade flaska?

Om du hör ett skrammel i din Kanteen, kan det vara en av två saker: antingen är det svetsen (eller en del av svetsen) som upprätthåller vakuumutymmets integritet som har lossnat, och skramlar i utrymmet mellan dubbelvägg-isoleringen, eller ett litet stycke metall som heter "getter" som har brutit sig loss och nu rör sig fritt i basen av din Kanteen. Du kan fortsätta att använda din flaska som vanligt, den är fortfarande helt säker. 

Båda dessa komponenter har sina respektive funktioner inom Kanteens inre väggar. En lös getter påverkar inte flaskans isolerings-egenskaper, och en bruten svetsning eller en del av en bruten svetsning kan inte göra isoleringen värdelös eller äventyra vakuumtätningen.

Varför är Klean Kanteen produkterna tillverkade i Kina?

Tack för att du har kontaktat Klean Kanteen! I nuläget tillverkar vi i Kina, i städerna Dongguan (Guangdong-provinsen), Yongkang och Pinghu (Zhejiang-provinsen). Under årens lopp har Klean undersökt möjligheter att tillverka i hemlandet, men tyvärr på grund av kostnaden för stål och produktion på hemmamarknaden skulle vi inte kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt pris till konsumenterna. Som ett resultat skulle vi inte kunna uppfylla vårt uppdrag att tillhandahålla tillgängliga, återanvändbara lösningar som minskar vårt engångsavfall. 

Vi är engagerade i att säkerställa sunda, säkra, rättvisa och ansvarsfullt hanterade villkor med våra partners i Kina. Det pågående, utvecklande arbetet är vårt ansvar både juridiskt och socialt. Klean arbetar för att säkerställa att det material och den verksamhet som vi är inblandad i under tillverkningen av våra produkter uppfyller alla gällande industristandarder när det gäller kvalitet, säkerhet, rättvist arbete, etiska affärsmetoder och miljöansvar. Detta arbete bedrivs löpande genom sex olika huvudaktiviteter: 1) upprättande av en överenskommelse med alla parter att bedriva verksamhet i enlighet Supplier Code of Conduct 2) social och miljömässig bedömning från tredje part och relaterat kontinuerligt förbättringssystem, 3) regelbundna anläggningsbesök hos Klean Kanteen och dess företrädare, 4) 5) material- och produktsäkerhetsprovning, och 6) Klean Kanteen genomförde kvalitetskontrollinspektioner för all produktion.

Eftersom Klean är ett B-Corp-företag utvärderas Klean två gånger per år av B-Lab, ett ideellt företag som bedömer förmånskorporationer och ger ett årligt poängkort beroende på företagets framsteg. B-Corp-företag måste uppfylla en viss standard, och den etiska försörjningskedjan är ett viktigt område för bedömningen. B-Corp föredrar lokala leverantörer, och för närvarande är det ett område vi förbättrar eftersom vi direkt kan påverka den förändringen. www.bcorporation.net

Vi är glada att lämna ytterligare information, det är bara att kontakta oss.

Är Klean Kanteen produkter från Kina säkra att använda?

Rostfritt stål är en järnhaltig legering tillverkad av några av grundämnena som finns på jorden: järnmalm, krom, kisel, nickel, kol, kväve och mangan. Egenskaperna hos den slutliga metallen ändras beroende på varierande mängder av dessa element. Det finns över 150 kvaliteter av rostfritt stål, varav 15 används mest. (https://en.wikipedia.org/wiki/Stainless_steel) 

Klean Kanteen-produkterna är tillverkade av högkvalitativt, 18/8, rostfritt stål av god kvalitet. Antalet står för procentandelarna krom och nickel i stål, 18% respektive 8%. Krom ökar metallens hårdhet och nickel ger metallen styrka. Tillsammans gör de också rostfritt stål mycket motståndskraftigt mot fläckar och rost.

Rostfritt stål är lätt att rengöra, hållbart, inert och sanitärt. Det är därför det är det material företag väljer i livsmedels-, mejeri- och bryggindustrin.

Produktionen av Klean Kanteen rostfria stålprodukter är säker. Klean Kanteen har heltidsanställd personal i Kina inklusive vår kvalitetskontrollinspektioner som består av erfarna kinesiska professionella som regelbundet besöker våra fabriker för att bekräfta kvalitetsstandarden för varje parti varor. Vår kinesiska operationschef arbetar direkt med var och en av våra leverantörer för att säkerställa att alla Klean Kanteen-produkter produceras med respekt för miljön, och att fabriksarbetarna är säkra, skyddade och betalade i form av pengar. Dessutom besöker en roterande grupp av ägare, avdelningsledare och tilldelade anställda fabriken 7-8 gånger om året. Klean utför regelbunden produktprestanda-tester och materialtestning genom tredjeparts ackrediterade laboratorier för att uppfylla kraven när det gäller matkontakt, samt för att säkerställa att våra egna höga krav på produktsäkerhet har uppfyllts. 

Vad räknar ni som vanligt slitage när det gäller färgen på Klean Kanteens produkter?

Vid normalt slitage och daglig användning kan färgen skadas till följd av nötning, repning och slag (dvs flaskor som faller ur en påse o.s.v.) Klean använder en akrylbaserad färg som är blyfri, BPA-fri och fri från giftiga kemikalier. Vi använder oss av en omfattande begränsad ämneslista (RSL) och en tredje parts labbtestning för att utvärdera om vi ska överväga att använda specifika färger - och vi kommer inte att erbjuda dessa färger om de innebär en kemisk oro. 

För att minska slitage och förlänga Klean Kanteens livslängd rekommenderar vi att du tvättar flaskorna för hand med milt, biologiskt nedbrytbart diskmedel. Högtvattentrycket och temperaturen i diskmaskinen kan orsaka att flaskorna tappar färg över tiden.

Jag har en spricka i min kanteen, vad ska jag göra?

Vi beklagar att du har problem med din Klean Kanteen. Det låter som om din Kanteen hade en svets-del som inte var ordentligt smält, och vi kommer självklart att ordna detta så att du får en ny produkt.

Jag har en läcka i min kanteen, vad ska jag göra?

Kvalitet är väldigt viktigt för oss, och alla våra produkter har en Strong as Steel™-garanti. Trots detta kan små luftbubblor ibland bildas under tillverkningsprocessen, och fastna i stålet vilket resulterar i en läcka.

Vad betyder “isolerad”?

För att skapa en Isolerad Klean Kanteen konstruerar vi först en inre och yttre flaska, som vi sedan förseglar ihop och svetsar för att göra flaskan helt lufttät. Flaskan ansluts sedan till en högvakuumspump som tar bort all luft från mellanrummet mellan den inre och yttre flaskan. Eftersom det inte finns något som kan ge värme till mellanrummet, är vakuumisolering effektivare än skum eller andra vanliga isoleringsmaterial, t.ex.Styrofoam. Vakuumisolering fungerar så bra att det är den teknik som används för kryogena lagertankar och andra högpresterande isolerande kärl. Vår vakuumisolerade flaska kan hålla dina drycker varma eller kalla i flera timmar.

Min klean kanteen har en metallisk smak. Är det normalt?

Klean Kanteen produkter är gjorda av slitstarkt 18/8 rostfritt stål. Det rostfria stålet som vi använder för att tillverka våra produkter är av samma kvalitet som vanligtvis används i livsmedels-, öl- och vinindustrin, eftersom det är lätt att rengöra, hållbart och inte påverkar smaken eller läcker kemikalier i dryckesinnehållet.

Om du har en metallallergi eller känslig smak kan du trots detta upptäcka en metallisk smak. Låt oss veta vilken produkt och vilket lock du använder - ibland hjälper det att byta ut locket till ett Sport eller Café lock, eftersom dessa lock är tillverkade av polypropen och skapar en barriär mellan din mun och flaskan. Vi rekommenderar också att du blötlägger din Kanteen över natten med varmt vatten och bakpulver. Skrubba med en flaskborste eller den slipande sidan av en stålborste med hjälp av en träsked eller annat köksredskap för att uppnå en hävstångseffekt. Detta brukar fungera för att avlägsna eventuella långvariga smaker / rester.

Varför har era insulated food canisters plast inne i locket?

Vi har nyligen uppdaterat våra isolerade matbehållare för att ge dem en bättre isolering och värme-behållande. För att uppfylla de strikta produktstandarder för vårt företag, så beslutade vi att använda en BPA-fri polypropen #5 inuti locket, istället för ett lock i rostfritt stål. För att skapa en hållbar isolering (istället för att använda Styrofoam), valde vi korrugerad, återvunnen kartong i locket tillsammans med en hållbar dubbelväggs-byggnad i behållarens vägg. Våra isolerade behållare håller innehållet varmt mellan 5-8 timmar, beroende på storlek, och kallt 5-8 timmar.

Klean Kanteen 237ml isolerade matbehållare kommer att hålla maten varm i fem timmar, och kall i 5 timmar. För maximal värmeeffektivitet rekommenderar vi förvärmning eller förkylning av behållaren före användning. Fyll med varmt / kallt vatten, sätt på locket, låt det stå 5-10 minuter och töm sedan behållaren. Varma livsmedel som soppa som saknar densitet är vanligen benägna att förlora värmen snabbare än livsmedel som lasagne eller havregryn som är viskösa och behåller värme.

Våra 1:a generations isolerade matburk är utformad för att hålla innehållet varmt i upp till 3 timmar och kallt i upp till 5 timmar. Vår 1:a generations isolerade matburk såldes med lock i rostfritt stål och rostfritt stål på insidan. Förändringarna gjordes för att kunna hålla temperaturen på maten under en längre tid än hos våra tidigare modeller. Om du har några övriga frågor får du gärna kontakta oss. 

Min kanteen blev nedfryst och botten sticker ut. Kan jag fixa detta på något sätt?

Frysning av Klean Kanteen stoppar Kleans Strong as Steel™ garanti, eftersom vattentillförseln kan lägga så mycket kraft på stålet att det orsakar skador vid svetsen. Ibland händer ingenting efter att du fryst den. Det beror helt på om locket var på och hur mycket som fanns i din Kanteen.

Du är inte den första personen som har frysit din Kanteen av misstag. Du kan fortfarande dricka från den, och frysning av flaskan förändrar inte säkerheten eller sammansättningen av det rostfria stålet som är av god kvalitet.

Om bottnen på din flaska har blivit deformerad på grund av frysning, är det vanligtvis ganska lätt att sätta det på plats igen. Du kan fixa detta problem med hjälp av en gammal teknik. Ta en klubba i gummi och lägg produkten på en stadig yta. Ett eller två fasta slag från en klubba kan snabbt höja formningen av botten och återställa flaskan. Flaskan är fortfarande livskraftig och säker att transportera vatten i.

Det säkraste sättet att återställa en Kanteen är att placera flaskan på en fast plan yta, med botten nedåt. Om du försöker hamra botten tillbaka på plats från andra håll, kan du riskera att göra flaskan värre.

  • Placera något över kanten på din Kanteen. En liten bit av färdigt trä, eller till och med en medelstor bok, kan fungera (boken kommer sannolikt att skadas, så välj en bok du inte bryr dig om!). Detta kommer att skydda munstycket och fälgen medan du slår med klubban genom att sprida trycket jämnare.
  • Be någon att hjälpa dig. Du behöver en person som kan hålla flaskan stadigt (annars kommer flaskan inte stå kvar på plats), och den andra personen behöver hålla boken och slå med klubban. Ta det lugnt - slå med klubban långsamt.
  • Det tar inte mycket kraft att jämna ut flaskan - det viktigaste är att trycket hamnar på rätt plats.

Kan jag lägga min Klean Kanteen i frysen??

Nej. Vätskan som expanderar när varan fryser kan göra att Klean Kanteen blir deformerad och kan också bryta svetsen som håller ihop flaskan, så vi rekommenderar starkt att du inte lägger din Kanteen i frysen. Frysning av Klean Kanteen (Classic, Wide eller Isolated) kommer att upphäva Strong as Steel™ garantin.

Jag tappade min Klean Kanteen och den blev skadad i formen. Kan jag få den att återgå till ursprunglig form?

Klean Kanteens produkter är tillverkade av slitstarkt 18/8 rostfritt stål. Tyvärr kan de skadas när de tappas. Vår Strong as Steel™ garanti täcker endast tillverkarens defekter, inte skador som orsakas av att du använder eller tappar din flaska.

Om du tappade din flaska och skadade den, är oddsen att skadan går inåt. I vissa fall kan du sätta en träslev eller en träsked i flaskan och knacka i den andra änden med en hammare för att trycka ut skadan. ANVÄND INTE ett metallobjekt när du knackar, eftersom detta kan skada flaskan. Du kan också skada flaskan ännu mer eller punktera din flaska.

Även om du skadat flaskan kan den fortfarande användas helt säkert. Utan plastfodral på insidan så kommer inte en bula, oavsett hur stor den är, att förändra metallens sammansättning eller göra den osäker.

Det finns så många olika flaskor att välja på. Varför ska jag köpa en Klean Kanteen?

Under ett år använder amerikanerna 58 miljarder engångsmuggar och 35 miljarder plastflaskor. Klean skapar lösningar.

Vi är ett familjeägt företag som hade ett uppdrag. Vi introducerade den första BPA-fria och återanvändbara flaskan i rostfritt stål redan år 2004, eftersom vi ville tillverka en ofarlig lösning till allt engångsbruk. Idag är vi en certifierad B-Corporation som gör vi allt vi kan för att hålla engångsavfall borta från världen. I en marknad fylld med en mängd olika materialalternativ och erbjudanden riktade mot innovation eller produkt, så är Klean Kanteens enkelhet unik.

Många tillverkare hävdar att de är BPA-fria och giftfria. Även om detta kan vara korrekt, så visar allt fler studier en växande oro gällande plast, inklusive plastföremål i aluminiumflaskor. När det gäller hälsa och säkerhet så är Klean jordbaserade (istället för konstgjorda). Vi föredrar material som rostfritt stål och silikon. Våra produkter genomgår några av de mest rigorösa konsumentprodukts-testerna (vi möter och överträffar flera standarder på hög nivå globalt, såsom FDA, CPSIA, California Prop 65 och REACH). Vi erbjuder också Strong as Steel ™ garanti. Detta kombinerat hjälper till att minska vårt kollektiva beroende av plast, och ger oss möjligheten att göra hälsosammare val.

Vårt tillvägagångssätt är ansvarigt och tar hänsyn till hälsa, säkerhet, mångsidighet, funktionalitet, skönhet och livslängd i varje produktlösning. Om våra produkter inte löser ett problem kring avfall eller hälsa, så tillverkar vi inte den produkten. Så enkelt är det! Kleans produkters prestanda och isolering fungerar lika bra och i många fall bättre än våra närmaste konkurrenter. Vi vill leva en Klean-livsstil - ibland är allt som krävs en enkel lösning. #BringYourOwn

Vad är bäst - rostfritt stål eller aluminium?

Vi arbetar hårt för att designa funktionella, säkra och mångsidiga produkter som håller livet ut. Alla våra produkter är tillverkade i livsmedelssäkra, BPA-fria material i 18/8 rostfritt stål som är ogiftiga och inte ger eller behåller smaker. Vi designar även alla Klean-produkter med rundade hörn som är lätta att rengöra, och som inte låter matrester eller partiklar att fastna. Aluminiumflaskor kräver ett innerfoder för att skydda metallen från innehållet. Om aluminium kommer i direkt kontakt med mat eller dryck, skulle det göra innehållet farligt att konsumera. De vanligaste materialen som används för aluminiumflaskor är plastremsor eller epoxi, vilka båda har varit kända för att läcka BPA och andra skadliga kemikalier, och som kan få repor och exponera aluminiumet. Keramik är ett annat material som används i aluminiumflaskor, men det är mer styvt och kan spricka. Dessa ämnen kan också behålla ämnen i flaskan, som kan ge en konstig smak. Vi tycker att rostfritt stål är det mest hälsosamma, säkra och slitstarka materialet för våra produkter och mångsidigt så att det passar alla livets äventyr.

Innehåller Klean Kanteen BPA?

Nej. Klean Kanteen skapades 2004 som en säker och hälsosam lösning till plastflaskor. Alla Kleans produkter är BPA-fria. Klean är förankrad i hälsa och välbefinnande, och det har vi varit från början.

Vi valde 18/8, rostfria material som är livsmedelssäkra, istället för aluminium eller plast eftersom rostfritt stål är naturligt säkert och giftfritt.

Alla våra lock är BPA-fria och tillverkade av polypropen (pp #5), och vi erbjuder också lock i rostfritt stål t.ex. rostfria ögelkorken för de som föredrar en plastfri produkt.

Har klean kanteens produkter en legering?

Nej. Alla Klean Kanteen-produkter är gjorda av högkvalitativt, 18/8 rostfritt stål. Rostfritt stål är naturligt fritt från BPA och andra skadliga ämnen.

Rostfritt stål är säkert för mat och dryck; Plast- eller epoxilegering är inte nödvändiga. Detta är en av de viktigaste skillnaderna mellan Klean Kanteens produkter i rostfritt stål och andra aluminiumflaskor. Alla aluminiumflaskor måste ha en lagring för att upprätthålla innehållet i flaskan. Annars läcker aluminium ut i innehållet, vilket är farligt.

Varför har ni plast i Klean Kanteen överhuvudtaget?

Vi är stolta över att kunna erbjuda en rad olika premium-lock. De är alla alternativ i rostfritt stål för vår classic-linje, inklusive rostfria bambukorken och den rostfria ögelkorken.

Vårt mål är att tillverka återanvändbara produkter till priser som är överkomliga, så vi erbjuder lock tillverkade av säker, BPA-fri polypropen (pp#5) som är helt återvinningsbara. Dessa lock är lättviktiga och uppfyller våra höga krav när det gäller kvalitet, hållbarhet och design. Wide Loop och Flip D-Ring-locken är PP#5 på utsidan, med en helt rostfri inredning, så innehållet aldrig vidrör plasten.

Är polypropylen (pp#5)-korkarna säkra?

Klean Kanteen använder polypropen (PP#5) eftersom det inte innehåller Bisfenol A (BPA), en kemikalie som läcker ut via vissa typer av plast och har kopplats till olika sjukdomar inklusive cancer. Polypropen är inte känt att utsöndra några ämnen och är mjukare än andra typer av plast. BPA uppvisar hormonliknande egenskaper som ger upphov till oro över dess lämplighet i vissa konsumentprodukter och livsmedelsbehållare. Sedan 2008 har flera regeringar undersökt dess säkerhet, vilket ledde till att vissa återförsäljare återkallade polykarbonatprodukter. Amerikanska FDA har stoppat sitt godkännande av användning av BPA i babyflaskor och spädbarnsförpackningar, baserat på övergivandet av marknaden, inte säkerheten. [4] Europeiska unionen och Kanada har förbjudit BPA-användning i babyflaskor. *Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A

Vad är rostfritt stål och vad står 18/8 för?

Rostfritt stål är en järnhaltig legering gjord av några av grundämnena som finns på jorden: järnmalm, krom, kisel, nickel, kol, kväve och mangan. Egenskaperna hos den slutliga metallen ändras beroende på varierande mängder av dessa element. Det finns över 150 kvaliteter av rostfritt stål, varav 15 används mest.

Klean Kanteen-produkterna är tillverkade av högkvalitativt, 18/8, rostfritt stål av god kvalitet. Antalet står för procentandelarna krom och nickel i stål, 18% respektive 8%. Krom ökar metallens hårdhet och nickel ger metallen styrka. Tillsammans gör de också rostfritt stål mycket motståndskraftigt mot fläckar och rost.

Rostfritt stål är lätt att rengöra, hållbart, passivt och sanitärt. Det är därför det är det material som föredras av mat, öl och vinindustrin.

Vad är nickel och hur kan det påverka min hälsa?

Nickel är ett naturligt rikligt element som finns i jordens jordskorpa, i jorden och i havsbotten. Den är resistent mot korrosion och används därför för att tillverka metall-legeringar som rostfritt stål. Cirka 10-15% av befolkningen är nickel-känsliga, men hälsoeffekterna av nickel är mycket beroende av hur mycket exponering du utsätts för och exponeringsgraden. Det rostfria stål som används för att tillverka Klean Kanteens har ett lågt nickelinnehåll och är det föredragna materialet som används av mat-, öl- och vinindustrin.

Har Klean Kanteen hexavalent-krom, och kan jag exponeras om jag dricker från en Klean Kanteen?

Tillgång till säkert, rent dricksvatten är en av de viktigaste frågorna för Klean. Vi tycker att vatten ska vara gratis och tillgängligt för alla - punkt slut. På grund av detta jobbar vi aktivt med våra ideella partners t.ex. Environmental Working Group, som förespråkar kring denna viktiga fråga.

Klean Kanteens produkter är gjorda av 18/8 rostfritt stål, och rostfritt stål innehåller inte hexavalent krom. Hexavalent krom har hittats i kranvatten i vissa områden. Vi rekommenderar att du kontaktar din lokala vattenleverantör och får en kopia av deras senaste vattenkvalitetsrapporter. De är offentliga uppgifter och bör göras tillgängliga på begäran. En annan underbar resurs är Environmental Working Group (EWG) - de har publicerat en vattendatabas här http://www.ewg.org/tap-water som rankar de bästa och de värsta områdena. Studien genomfördes 2009 och kommer snart att uppdateras.

Innehåller färgen på min Klean Kanteen bly?

Absolut inte! Alla Klean Kanteens färgade produkter är ofarliga, säkra och slitstarka. Vi granskar och testar våra färger årligen och använder endast akrylfärg som inte innehåller några toxiner eller bly. Vi testar färgen regelbundet. Kleans kvalitetsstandarder kan tillhandahållas på begäran.

Mitt barn tuggade på min klean kanteen och kan ha ätit färg. Borde jag vara orolig?

Färgen på Klean Kanteen-flaskorna är en ofarlig akryl som är fri från BPA, bly och giftiga kemikalier. Vi rekommenderar den borstade rostfria ytan för små barn som gillar att tugga på saker.

Hur mycket väger en Kanteen?

Det beror på produkten. Vi har testat olika väggtjocklekar och vi har nu hittat en trygg balans mellan hållbarhet och vikt. Våra rostfria väggar i våra flaskor är betydligt tjockare än andra flaskor på marknaden. De smälter inte eller böjer sig inte, och Klean-produkterna är fortfarande lättviktiga att bära med sig. Kolla in våra produktsidor för vikter och dimensioner och mer detaljerad information.

Kan jag fylla min Kanteen med sura drycker som äppeljuice eller apelsinjuice?

Ja det kan du. Sura drycker kommer inte att korrodera eller skada det högkvalitativa rostfria stålet.

Kan jag använda Klean Kanteen för mjölk, bröstmjölk och pulvermjölk?

Absolut. Din Klean Kanteen är tillverkad av livsmedelsklassat rostfritt stål, vilket är säkert och kommer inte att behålla eller ge konstiga smaker.

Ja 800ml classic rymmer en vanlig flaska vin. Många av våra vänner och familj använder 355ml classic för alkohol, och 1900ml Wide Growler för att transportera öl. 473ml Pintmuggen är utformad för att se till att människor inte använder engångsmuggar och plastglas för sitt vin eller öl. Alla våra produkter är gjorda av 18/8 rostfritt stål som är livsmedelssäkert.

Kommer min Kanteen utge kondensering?

Våra isolerade flaskor tillverkas med hållbara dubbelväggar och vakuumisolering, som är både långvarigt och hållbart. Eftersom de är isolerade, kommer dessa flaskor INTE att visa kondens på utsidan av flaskan, oavsett vad innehållet är eller temperaturen.

Klean Classic och Wide har en vägg (istället för en dubbelvägg). Om innehållet i drycken är kallare än temperaturen ute, kommer kondensering att byggas på utsidan av flaskan. Den bästa lösningen för naturligt förekommande kondens på Classic och Wide flaskor är att lägga din Klean Kanteen i en isolerad sleeve.

Kan jag hälla varma drycker i min Klean Kanteen eller använda den som en termos?

Om du har en vakuumisolerad Kanteen så kan du det! Våra vakuumisolerade flaskor med dubbelväggar är utformade för att fungera som termos eller mugg. Flaskorna kommer att hålla innehållet varmt i upp till 30 timmar eller iskalla upp till 120 timmar, beroende på flaskans storlek. Trots detta rekommenderar vi en korttidsanvändning, det vill säga inte mer än 24 timmar för att bevara temperaturen av innehållet. 

Vi rekommenderar inte att du använder 
oisolerade Klean Kanteen classic eller wide  för varma drycker eftersom flaskans utsida kan vara varm vid beröring. De passar bra för kalla drycker, men i motsats till en isolerad Kanteen bildas kondens på utsidan.

När rekommenderar ni inte att jag häller varma drycker i en kanteen?

  • Om du använder Steel Loop Cap och Bamboo Cap. Stålkorken kan leda värmen och kan vara varm vid beröring.
  • Om du använder sportkork, Pipmuggskorken och Sugrören. Ovanstående tillbehör är inte säkra att använda med heta vätskor.
  • Om du använder Insulated Kid Kanteen. Barnen kan ha svårt att känna av dryckens temperatur i flaskan.
  • Om du använder produkter med en vägg (ej isolerade produkter). Dessa produkter kan vara varma att röra vid om de används med heta vätskor. Detta scenario rekommenderas inte.

Kan jag ställa min klean kanteen på en spis?

Classic-flaskor och Wide-flaskor med en vägg och borstad rostfri finish kan placeras på en kamin eller en spis så länge du tar av locket. Gör inte detta med en färgad flaska, eftersom värmen kommer att skada färgen.